BarnYoga 10 - 13 år

Även för de lite äldre barnen introduceras yogan på ett glädjefullt sätt. Vi använder oss av yogans mjuka och ibland lite utmanande rörelser. Vi värmer upp med solhälsningar och går sedan in i olika ställningar, både liggandes, sittandes och ståendes.

För att vi alla ska må bra behöver vi röra och sträcka på kroppen. När vi gör det följer en massa positiva effekter. Vi blir starka, smidiga, känner oss lätta, får en ökad självkänsla och ser mer positivt på tillvaron. 

De mjuka övningarna leder till ökat kroppsmedvetande och en ökad balans. Övningarna stärker kroppen både inuti och utanpå.

Övningarna stärker även immunförsvaret och koordinationen. Barn är naturligt mjuka och kan ofta genomföra de flesta rörelserna vid första försöket.

Varje klass har ett tema hämtat ur yogafilosofin. Vi övar andning, lär oss att meditera och att slappna av. Det ger barnen ett lugn och en förmåga att kunna koncentrera sig. Yoga och meditation har visat sig hjälpa mot stress och oro, och leda till förbättrad sömn.

Till skillnad från många andra träningsformer och miljöer så finns det inget tävlingsmoment i yogan. Man jämför sig inte eller tävlar mot andra. Det spelar ingen roll hur länge du orkar stå i en ställning eller hur långt du kan sträcka dig. Effekterna av yogan kommer av att du bara gör. Din kropp talar om var din gräns går.  Varje deltagare uppmuntras utifrån sina egna förutsättningar och det leder till att alla kan vara med.

Yogan lägger stor vikt att skapa självförtroende/självkänsla och upptäcka sin egen potential. Yogan är ett redskap att möta sig själv, förena kropp och sinne, och hitta lugnet i tillvaron.

Kursen startar i mån av intresse. Mejla till yoga@blissbalans.se


Pris: 100 kr per gång eller 500 kr för hela kursen.
I priset ingår utlåning av mattor och filtar.

Instruktör: Jennie
 

YOGISKT SMÅTT & GOTT
Se Insta & FB för nyheter!
(2019-07-04)     Läs mer
COASTAL YOGA, beats & bubbles
(2018-09-05)     Läs mer
Favorit i repris: GARUDA med GABRIELLA på Bliss i Skene
(2018-08-29)     Läs mer
COASTAL YOGA i Varberg
(2018-08-03)     Läs mer
Full Moon Breathwork 23 november
(2018-06-29)     Läs mer
Se alla
  
Bliss & Balans YOGA etc | Örbyvägen 21 i Skene | 073- 805 96 08 | yoga@blissbalans.se