Yoga för personer med svår värk

Mjuk och lugn yoga har visat sig öka livskvaliteten för personer med smärta och värk. Studier visar att genom en måttfull träning som komplement till behandling så kan yoga reducera graden av smärtsymptom. 

”Smärtan försvinner inte fullständigt. Det är inte ett botemedel, men det är ett sätt att få dig att må bättre och förbättra din förmåga i det dagliga livet”, säger Daniel S. Rooks, assisterande professor i medicin vid Harvard Medical School och forskare på Novartis Pharmaceutical i Cambridge (http://www.fibromyalgi.se).

Värk och smärta kan även leda till en rad andra besvär såsom nedstämdhet, hög stress och dålig sömn. Forskning visar att regelbunden yoga förbättrar sömnen avsevärt, sänker stresshormonet kortisol i kroppen samt ökar utsöndringen av bl.a. kroppens egna smärtlindrande endorfiner samt serotonin som skänker en känsla av välbefinnande.

 

Kursen syftar till att minska besvären samt öka lugn och ro, avslappning och avspänning. Vi jobbar med olika mentala övningar såsom meditation och mindfulness, med andningstekniker för en djupare och mer effektiv andning samt för att tillföra kroppen avslappning, med avslappningstekniker för att öka förmågan att kunna slappna av samt med rörelser och ställningar som verkar lugnande och avslappnande på kropp och sinne och som ökar cirkulationen i kroppen. Yoga praktiseras alltid efter den egna förmågan utan prestation, krav och jämförelse. Alla rörelser kan utföras på ett enklare sätt om det behövs och det går utmärkt att utöva yoga sittandes på en stol om så önskas.

Deltagarna får bra verktyg med sig hem - tanken är att deltagaren ska praktisera sina övningar hemma då daglig regelbunden träning ger en ökad effekt.

Denna kurs är öppen för alla - ingen tidigare erfarenhet av yoga krävs.
Kursen har 10 kurstillfällen.

 

Dag och tid:måndagar kl 11.30 - 12.30,  v 37 - 50 med uppehåll för v39 - 41 samt  44.

Instruktör: Jennie
Pris: 1200 kr (Medlemmar i reumatikerförbundet får 20% rabatt. Uppge detta vid anmälan!)

I priset ingår ett kompendium för hemmabruk samt utlåning av mattor och filtar.
Anmälan görs enklast på mejl yoga@blissbalans.se eller till Jennie på 073-8059608.

 

YOGISKT SMÅTT & GOTT
COASTAL YOGA, beats & bubbles
(2018-09-05)     Läs mer
Favorit i repris: GARUDA med GABRIELLA på Bliss i Skene
(2018-08-29)     Läs mer
COASTAL YOGA i Varberg
(2018-08-03)     Läs mer
Full Moon Breathwork 23 november
(2018-06-29)     Läs mer
Internationella Yogadagen 21 juni
(2018-06-19)     Läs mer
Se alla
  
Bliss & Balans YOGA etc | Örbyvägen 21 i Skene | 073- 805 96 08 | yoga@blissbalans.se