Yoga, Stresshantering & God Sömn - terapeutisk yoga

Den moderna människan lever i ett stressat samhälle och samhället kommer att förbli så även om vi inte vill det, därför måste vi lära oss hantera stressen och förebygga stressrelaterade sjukdomar.

Alla människor kan periodvis ha det mer stressigt än vanligt, och de flesta klarar av det om livet lugnar ner sig efter ett tag. Men eftersom stress i längden kan göra att man mår dåligt, eller till och med blir sjuk, är det bra att lära sig att hantera påfrestningar och press.

Långvarig stress har allvarliga och skadliga effekter på alla organ- och kärlsystem i kroppen. Hjärtsjukdomar, diabetes, depression, infektioner och otaliga andra åkommor är relaterade till kronisk stress. Många psykiska sjukdomar, såsom ångest och depression har en stark koppling till felaktiga stressreaktioner. Störningar i utsöndringen av stresshormoner uppstår och nivåerna av kortisol är onormalt höga. Hög stress, nedstämdhet, oro och ångest ger i många fall problem med sömnen. Men sömnproblemen i sig kan även medföra ångestsyndrom och depression. Ibland kan det vara svårt att veta vad som utlöser själva symtomen då det ena ofta ger det andra.

Som yogalärare träffar man många som har problem med en hög stress i kroppen och sinnet. Kroppen och sinnet går hela tiden på högvarv och får ingen återhämtning. Vanliga yogapass kan för dessa deltagare bli väldigt ansträngande både fysiskt och mentalt. Därför erbjuder jag nu en terapeutisk kurs som är inriktad på att minska stressen och öka lugn och ro, avslappning och avspänning. Vi jobbar med olika mentala övningar samt med andningstekniker, rörelser och ställningar som verkar lugnande och avslappnande på kropp och sinne.  Deltagare får bra verktyg med sig hem - tanken är att deltagaren ska praktisera sina övningar hemma då daglig regelbunden träning ger en ökad effekt.

Denna kurs kan även passa för de som är på väg tillbaka från en utmattningsdepression. Yogan utförs i ett lugnt tempo och under eller i slutet av passet finns tid för samtal i gruppen vid behov.


Denna kurs är öppen för alla - ingen tidigare erfarenhet av yoga krävs.
Kursen har 10 kurstillfällen.
Dag och tid: kursen startar efter intresse så är du intresserad mejla mig på yoga@blissbalans.se

Instruktör: Jennie
Pris: 1 800 kr
I priset ingår ett kompendium för hemmabruk samt utlåning av mattor och filtar.

 

Läs mer här om eventuella rabatter

 

Tänkvärt

1.              Det tar tid för kroppen/sinne att komma i obalans/degenerera. Därför måste det också få ta tid att bygga upp och skapa balans.

2.              Under läkningsfasen så måste de läkande krafterna vara större en de som skapar obalans. Viktigt är en regelbunden träning av de verktyg som ges och att ge sig själv mer stimuli av positiva krafter än av negativa.

3.               Yoga och avspänning är ingen quickfix – ha tålamod och effekten kommer! Det tar 21 dagar att skapa en ny vana för kroppen och sinnet. Efter en period av regelbunden yoga vill och kan du inte vara utan din yogautövning.

YOGISKT SMÅTT & GOTT
Se Insta & FB för nyheter!
(2019-07-04)     Läs mer
COASTAL YOGA, beats & bubbles
(2018-09-05)     Läs mer
Favorit i repris: GARUDA med GABRIELLA på Bliss i Skene
(2018-08-29)     Läs mer
COASTAL YOGA i Varberg
(2018-08-03)     Läs mer
Full Moon Breathwork 23 november
(2018-06-29)     Läs mer
Se alla
  
Bliss & Balans YOGA etc | Örbyvägen 21 i Skene | 073- 805 96 08 | yoga@blissbalans.se